Objava

Collapse
No announcement yet.

Vojničke priče

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Vojničke priče

    Da li ste i gde služili vojsku, kakvi su utisci, šta mislite o civilnom služenju, da li je vojni poziv i za dame...?

  • #2
    Da li je ženama mesto u vojsci? Već nekoliko godina Akademija školuje 'oficiruše'... zamislite da vam jedna takva u vojsci komanduje! Da li bi' je slušali, ili odbijali dok vas ne kazni?
    A, s druge strane, svaka im čast na hrabrosti da stanu pred stroj muškaraca, dok mnogi muški 'služe vojni rok' u civilstvu...

    Comment


    • #3
      ebla te vojska upupu:

      ali ae bilo je lepih momenata

      a sto se zena tice...pa da ih je bilo vise u vojsci ne bi mene nikad isterali odatle...vec je bilo samo onih isfeminiziranih deckicha

      Comment


      • #4
        I posle kazu da je matematika teska …
        Ovo je istinito pismo koje je napisao jedan regrut da bi se oslobodio služenja vojnog roka u Italiji:
        “Poštovani gospodine ministre odbrane!
        Dozvolite mi da Vam iznesem neke činjenice, koje će Vam mnogo štošta objasniti u rešavanju mog slucaja. Trenutno čekam poziv za odsluženje vojnog roka u italijanskoj vojsci.
        Imam 24 godine i oženjen sam 44-godišnjom udovicom, koja ima 25-godišnju ćerku. Tu ćerku je oženio moj otac. Tako je otac postao moj zet, jer je oženjen ćerkom moje žene. Istovremeno je ćerka moje žene postala moja maćeha.
        U januaru smo moja žena i ja dobili sina, postao sam otac. To dete je brat žene moga oca, dakle šurak moga oca. Ali istovremeno je i moj ujak, jer je brat moje maćehe, to jest moj sin je istovremeno i moj ujak. Dva meseca kasnije je i žena moga oca dobila sina, koji je moj brat, pošto je sin moga oca, ali pak takode i moj unuk, pošto je sin ženine ćerke. Dakle, ja sam brat moga unuka i pošto je muž majke neke osobe istovremeno njen otac, iz toga sledi, da sam otac cerke moje žene, to jest i brat njenoga sina. Dakle ja sam svoj sopstveni deda!
        Ovim obrazloženjem, poštovani gospodine ministre, Vas molim da me oslobodite vojne obaveze, pošto po zakonu, otac, sin i unuk ne mogu istovremeno da služe vojni rok.
        Molim za razumevanje i povoljno rešenje mog slulčaja!”
        (U aktima ovog mladića je pisalo: Osoba je razrešena vojne obaveze zbog psihičkih poremećaja i mentalne nestabilnosti, koji su posledica nesređenih porodičnih odnosa!)

        Comment


        • #5


          Bio Ciga u ratu i stavili ga u rov. Iz rova svi pucaju, samo Ciga leži u rovu i ne diže glavu. Pita ga kapetan:
          Cigo, što ti jedini ne pucaš?
          A Ciga mu kaže:
          Gospo'n kapetane, ja ih tol'ko mrzim da ih ne mogu ni gledati!

          Nije puska za svakog, nema to veze sa polom nacionalnoscu ili rasom

          Comment

          Working...
          X